Glas Javnosti

Radnici CRVENOG KRSTA U ČAČKU potukli se zbog 'VAJBERA' I MOBINGA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čačanski Crveni krst već nekoliko dana potresa bura koju su pokrenuli radnici optuživši sekretarku ove humanitarne organizacije Biljanu Davidović za mobing.

Sukob je kulminirao prvog dana aprila tučom između dvojice zaposlenih - Igora Logvinova i Petra Jankovića, inače odbornika u Skupštini grada.
 
Sukob je pretio da preraste u pravo krvoproliće, a policija je sačinila službenu belešku, saslušala obojicu i utvrđuje okolnosti nemilog događaja, pa se još ne zna da li će, i protiv koga, biti podneta krivična prijava.

- Sve je počelo vređanjem na vajber-grupi, koje se delom ticalo i stanja u Crvenom krstu. Odgovorio sam sa nekoliko poruka, a onda otišao u prostorije mesne zajednice "Park", čiji sam predsednik - kazao nam je Janković. - Oko 22 časa, u kancelariju je ušao Logvinov sa svojom suprugom i odmah nasrnuo na mene. Zadao mi je nekoliko udaraca pesnicom ili otvorenom šakom, pa sam pozvao brata i oca da mi pomognu, a on je zvao policiju... Na kraju su mi u Urgentnom centru snimili glavu i konstatovali brojne masnice i podlivi u predelu glave, srećom bez preloma.

 

S druge strane, Logvinov - koji je u kolektivu Crvenog krsta okarakterisan kao radnik koji "drži leđa" sekretarki Davidović, demantuje da je udario Jankovića.

- Kada sam ušao u kancelariju, on je bio pijan i potegao je flašu na mene. Imao je više od dva promila alkohola, a onda pao preko nekih stolica i tako se povredio. Sve vreme je tu bila moja supruga, koja sve ovo može da potvrdi - rekao nam je Logvinov. - Ja sam pozvao policiju koja je jedva sprečila Jankovićevog oca i brata da me napadnu.

Podsetimo, pre oko godinu dana se u prostorijama Crvenog krsta već dogodio sličan incident, između Logvinova i Igora Trifunovića, predsednika Skupštine grada. Policija je obaveštena i o ovom sukobu...

Sednica Upravnog odbora Crvenog krsta, koja je sazvana zbog tužbe radnika za zlostavljanje na radu i njihovog zahteva za 1,75 miliona odštete od sekretarke Davidović - na ime duševnog bola - zakazana je za 6. april.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR