Glas Javnosti

RAD NA DALJINU SVE ČEŠĆI: Na listi najjeftinijih gradova Evrope za rad na daljinu nalazi se i jedan iz Srbije

Društvo
Autor: Glas javnosti

U vreme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Kompanija Brother UK izvršila je istraživanje kako bi otkrila gde je u Evropi najjeftinije (i najskuplje) mesto za rad na daljinu.
Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina Wi-Fi mreže, cena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbednost mesta, i svakoj destinaciji dao ocenu od maksimalno 100.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla za koju su naveli da jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mesečno, a da je hrana van kuće takođe super jeftina – prosečan obrok košta samo 4,11 evra.
Rumunija je bila ta koja je dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mesto, iznose samo 7,42 evra, ali gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti.
Takođe, na listi su se našli i Skoplje i Niš.
1. Tuzla, Bosna i Hercegovina
2. Oradea, Rumunija
3. Krajova, Rumunija
4. Plovdiv, Bugarska
5. Jaši, Rumunija
6. Temišvar, Rumunija
7. Sibiu, Rumunija
8. Skoplje, Severna Makedonija
9. Niš, Srbija
10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina


Glas javnosti/ B05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR