Glas Javnosti

Рад и учење у четири зида због корона вируса

Društvo
Autor: Србија данас

Школе и компаније почеле су да раде од куће због пандемије корона вируса, а број апликација за образовање и састанке значајно је порастао.

Настава за ученике основних школа емитује се на каналу РТС 3, а за ученике гимназија и средњих стручних школа на платформи РТС Планета, у одељку mojaskola.gov.rs на којој су постављени задаци и материјали за сваку наставну јединицу.

Распоред емитовања наставе налази се на сајту rasporednastave.gov.rs, којем се може приступити и преко сајта Министарства просвете и матичне школе; контакт центар Министарства просвете на броју 011/7350557, доступан је у периоду 08 – 18 часова, за сва питања у вези са учењем на даљину. Обезбеђена је и Вибер заједница Моја школа, преко адресе: https://vb.me/MojaSkola. Сви мобилни оператери ће проток интернета за РТС Планету учинити бесплатним, да би ученицима омогућио неограничен и несметан приступ наставном садржају.

Рад од куће и велики број отказаних догађаја, као и праћење онлине наставе, подигли су потражњу одговарајућих софтвера. Због рада од куће, препоручује се да чак и фирме са високим ВПН системом, купе више корисничких лиценци или да побољшају капацитет сервера, како би их користили одједном.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR