Glas Javnosti

Putevi Čačak: Nema poginulih u decembru, napisano skoro 3.000 kazni

Društvo
Autor: Glas javnosti

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni, da brzinu kretanja vozila prilagode predstojećim vremenskim uslovima

Na području Policijske uprave Čačka, tokom decembra meseca 2023. godine dogodilo se 48 saobraćajnih nezgoda, što je za 10 saobraćajnih nezgoda više u odnosu na isti period 2022. godine. U saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih lica, dok su u decembru 2022. godine poginula dva lica.

- U ovom periodu, kako redovnim tako i pojačanim kontrolama saobraćaja otkriveno je ukupno 2605 prekršaja, što je za oko 30,51% manje, u odnosu na isti period protekle godine kada je otkriveno 3749 prekršaja. Najviše je otkiveno prekršaja nedozvoljene brzine kretanja, i to 864, zatim 319 prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, 173 prekršaja nepropisno zaustavljanje i parkiranje, 147 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje i 155 prekršaja vožnja pod dejstvom alkohola - rečeno je u ovoj policijskoj upravi.


Oni apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni, da brzinu kretanja vozila prilagode predstojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR