Glas Javnosti

PUT NA MORE ODLOŽEN DO DALJNJEG! Ministarka Matić demantovala potpisivanje Memoranduma između Srbije i Grčke

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić demantovala je navode pojedinih medija u Srbiji koji su objavili da je potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije kovid-19, između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva turizma Grčke.

Oni koji su se nadali da će ove godine na more pošto je postignut sporazum između Srbije u Grčke o letovanju Srba na grčkom primorju, ipak će morati da sačekaju.

-Memorandum koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju tokom predstojeće letnje sezone, nije potpisan, već je predviđeno da bude usaglašen i potpisan kada se ispune svi uslovi o kojima je bilo reči sa grčkim ministrom za turizam Harisom Teokarisom-  istakla je ministarka Matić.

Grčka strana je saopštila da je onlajn sastanak koji su imali grčki ministar turizma Haris Teokaris i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić bio informativan i na njemu nije postignut nikakav dogovor, o čemu su već pojedini grčki mediji izveštavali.

Grčka je inače još 15.juna prošle godine otvorila granice za srpske turiste. Za ulazak nije bio potreban čak ni PCR test, ali je na granicama kod pojedinih turista ipak rađen test na prisustvo Covida 19.

Posle dvadesetak dana, zbog velikog broja turista iz Srbije koji su bili pozitivni na korona virus Grčka Vlada je donela odluku o zabrani ulaska u zemlju za naše turiste.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR