Glas Javnosti

PRVO PROLEĆE PA ONDA SNEG: Za vikend nas očekuje TEMPERATURALNI ŠOK

Društvo
Autor: Glas javnosti

Uživamo u ranom proleću, ali zima nema nameru da ode

Sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 14 do 19 °C u većini mesta zadržaće se do subote kada nas, prema prognozi meteorologa, očekuju promene.

Već u subotu pre podne na severu, a posle podne i u ostalim predelima doći će do postepenog pada temperature, a u nedelјu u svim predelima biće osetno hladnije, najavljuju iz  Republičkof hidrometeorološkog zavoda.

U subotu se očekuje oblačno vreme sa kišom, osim na jugoistoku Srbije gde će se zadržati suvo vreme.



Inače, za vikend se lokalno očekuje veća količina padavina i to u subotu na severu, a u nedelјu i na zapadu zemlјe.

Krajem dana i tokom noći ka nedelјi kiša će prelaziti u susnežicu i vlažan sneg.

Minimalna temperatura u subotu, u Beogradu, prema prognozi meteorologa, biće 10, a maksimalna 15 stepeni, u Novom Sadu 6 a maksimalna 13, u Nišu minimalna 6 maksimalna 17, na Zlatiboru 4, a maksimalna 10 stepeni.

U nedelјu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i vlažan sneg. U brdsko-planinskim predelima, ali i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu i Bačkoj, vlažan sneg će dovesti do povećanja visine snežnog pokrivača.

Prema podacima RHMZ, minimalna dnevna temperatura u nedelju u Beogradu biće 2, a maksimalna 4 stepena. U ponedeljak će biti još hladnije, a padaće i sneg. Očekivana minimalna temperatura biće 1, a maksimalna 3 stepena Celzijusova, dok će na Zlatiboru minimalna temperatura biti -4, a maksimalna 0.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR