Glas Javnosti
Pošta_mobilni_stiki_320x100

PRVO BRAK PA ONDA PARE! Poznato kako do stana i ko će biti nosilac vlasništva

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije, Ratko Dmitrović izjavio je da će ceo paket mera pronatalitetne politike, koje je najavio predsednik Srbije, biti poznat do kraja januara.

Govoreći o pomoći u rešavanju stambenog pitanja, odnosno 20.000 evra, on je naveo da treba videti sa pravnicima kako će to izgledati, ali je objasnio "da će sigurno uslov biti da su partneri u braku".

Ovo su ozbiljne sume novca za početak, kada se dece podiže. Posebno bih skrenuo pažnju na meru o studentima - mogućnost da bračni par od 20, 21, 22 godine starosti odluči da ima decu, ali studira. Ta studentkinja dobija olakšice, nema rokove, ne gubi godinu, odnosno može da završi fakultet do 26. godine (28. ukoliko je u pitanju medicinski fakultet). Nema obnavljanja godine, što je bitno", naveo je on i istakao da će studenti biti u mogućnosti da se dogovore sa profesorom kada je reč o polaganju ispita.

Kad je reč o podsticaju za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, država će, prema rečima ministra, najverovatnije učestvovati sa 20.000 evra za svaku porodicu.

"Ova mera biće vezana za žene, odnosno, žena će biti nosilac prava vlasništva kako ne bi došlo do zloupotreba", rekao je Dmitrović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP