Glas Javnosti

PRVI SEOSSABOR U GORNJIM NEDELJICAMA: Ekologija pod otvorenim nebom – naučnici, glumci, pesnici, građani, deca u borbi za zaštitu prirode

Društvo
Autor: Glas javnosti

Povodom prve godišnjice Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) u nedelju, 30. oktobra, u Gornjim Nedeljicama u dolini Jadra biće, uz raznovrsne sadržaje, održan prvi SEOSsabor.

Na Saboru će tog dana kroz naučno-informativni i kulturno-umetnički program biti predstavljen rad Saveza i učvršćena dalja zajednička borba za opstanak, najavljuju iz SEOS-a koji objedinjuje šest regionalnih organizacija za borbu protiv rudarenja litijuma iz Gornjih Nedeljica, Dobrinje, Kosjerića, Pranjana, Rekovca i Jagodine. To su: Ne damo Jadar, Za čist Kosjerić, Zaštitimo Dobrinju i okolinu, Suvoborska greda, nEko brine za Levač i Eko brigada Jagodina.

Uz poziv građanima i medijima da dođu na Sabor, iz SEOS-a navode da je tog dana planirano okupljanje do 9.30 sati, nakon čega će biti održane radionice za decu, izložba pčelinjih proizvoda, predavanje o gljivama i lekovitom bilju. Potom će nastupiti dečji pesnici i biti dodeljene zahvalnice i sertifikati za radionice.  

Svečano otvaranje Sabora predviđeno je u simbolično vreme: u pet do 12. Posle obraćanja predstavnika SEOS-a glumac Tihomir Stanić izvešće monolog. Uslediće naučna tribina na kojoj će, kako je najavljeno, učestvovati akademik Vladimir Stevanović, prof. dr Ratko Ristić, prof. dr Miladin M. Ševarlić, prof. dr sci. med. Dušan Stanojević, dr Dragana Đorđević, dr Vladimir Đurđević i dr Duško Brković.

Posle naučne tribine biće održan pesnički čas, a nakon toga razgovor pod otvorenim nebom. Planirano je da program bude završen oko 17 časova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR