Glas Javnosti

PROTIV NELEGALNIH VIKENDICA I VOZILA NA NASIPU: Ovako građani brane Savski nasip

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na savskom nasipu na Novom Beogradu građani su održali protestnu šetnju i blokadu, ukazujući na kršenje zakona čime se ugrožava stabilnost nasipa, a time i bezbednost ljudi koji žive u tom delu prestonice.

– Protest šetnje i blokade na savskom nasipu prošao je uspešno, blokirali smo brojne automobile koji se protivzakonito voze po nasipu i iscrtali znakove zabrane vožnje kao podsetnik nadležnima. Vlasnici nelegalnih vikendica su više puta lomili znak zabrane vožnje na nasipu, kao i rampe koje su bile spuštene – ističu u udruženju Savski nasip, jednom od organizatora protesta održanog proteklog vikenda.

Ukazuju da je vožnja po nasipu strogo zabranjena jer nasip nije projektovan da izdrži saobraćaj, a vozila ga urušavaju i postoji velika opasnost da će u jednom trenutku popustiti, što bi, kako navode, značilo potapanje celog Novog Beograda.

– Bahati pojedinci su oteli građanima reku, uništavaju nelegalnim objektima vitalnu infrastrukturu: vodoizvorište Beograda i nasip koji od poplava brani ceo Novi Beograd. U Beogradu su kriminalci oteli obale reka i ugrožavaju živote, zdravlje i imovinu ogromnog broja ljudi. Reci u Beogradu više niko ne može da priđe, ne možemo više ni da pecamo, odmaramo se pored reke u prirodi, jer nadležni ne sprovode zakone i dopuštaju da se ugrožava bezbednost i imovina ogromnog broja građana – neke su od poruka sa protesta građana na savskom nasipu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR