Glas Javnosti

Protestanti da definišu zahteve! AKO PROTESTI NE OJAČAJU OPOZICIJU NE PREDSTAVLJU OPASNOST ZA SNS

Društvo
Autor: Glas javnosti

Bojan Klačar, programski direktor Cesida, navodi da svaki protest pravi štetu, te da se u ovom slučaju videlo da postoji ozbiljno nezadovoljstvo građana, koje smo videli i ranije, ali ne tako izraženo. Takođe, u svet je otišla i informacija o protestima, u koje je uključeno i nasilje, što je uticalo na imidž vlasti i vladajuće stranke.

-To nije šteta koja je na ovom nivou dramatična. Najveća šteta i za SNS i za vlast je sposobnost da se izazove politička kriza, a to može samo tako što će se osnažiti opozicione stranke. Odnosno najveća šteta za SNS je da dobiju snažniju i veću opoziciju nego pre protesta. Protest koji ne osnaži opoziciju, ne nosi toliku opasnost za SNS- kaže Klačar za Nova.rs.

Izvor: Facebook

On dodaje da je u ovom trenutku nemoguće predvideti šta će ovi protesti napraviti, ali ističe da su oni imali nešto što nije bilo izraženo ranije – jako veliki bunt i bes građana.

Kako će to uticati na SNS zavisi od toga šta će se desiti sa tim buntom i besom. Ako oni dobiju neku vrstu usmerenja i političke artikulacije. To znači da treba da se daju odgovori na pitanja šta demonstranti žele. Da li je to da dođe do promena u upravljanju borbom protiv epidemije, raspisivanje vanrednih izbora, nečija ostavka ili promena izbornih uslova? Sve to još ne znamo. Čini se da je potrebno ući u fazu u kojoj bi se ovaj bes i bunt pretvorio u neku vrstu strategije u borbi protiv SNS-a ili strategije vrlo jasnih definisanih zahteva putem kojih bi se pritisla vlast da te zahteve ispuni- objašanjava Klačar.

 

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR