Glas Javnosti

Protest zbog smrti porodilje u Aranđelovcu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani Aranđelovca održali su protest ispred Opšte bolnice u tom gradu, tražeći od nadležnih odgovor zbog čega je posle porođaja preminula njihova sugrađanka Bojana Sarić (35).

Protest Aranđelovčana protekao je mirno. Simbolično je trajao 35 minuta koliko je njihova sugrađanka imala godina i za to vreme u bolnicu su propuštana samo vozila Hitne pomoći.

Sarić se 19. februara porodila u aranđelovačkoj bolnici, a zatim je zbog komplikacija koje su usledile, prebačena na dalje lečenje u Beograd, gde je posle osam dana preminula.

Otac porodilje, Gradimir Rosić, izrazio je sumnju u tok lečenja i smatra da je njegova kćerka kasno prebačena u Beograd. On traži da se porodici što pre dostave nalazi obdukcije.

Direktor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu, Jovan Pikula rekao je za RTS, da komisija koju je formirala bolnica, nije utvrdila nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije, niti propuste u lečenju preminule pacijentkinje.

Sledi spoljna provera kvaliteta rada lekara koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju preminule porodilje, a o dobijenim rezultatima, kako kažu u ministarstvu zdravlja, obavestiće javnost.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Suzana u 12.03.2023 18:06:01 h
     0 
Koje govedo od lekara štitite! Ej, ostavio posteljicu nakon porodjaja! Pa to i veterinari svi znaju! Jadna, umrla od sepse! Automatski otkaz i zabrana da ikad igde više radi!