Glas Javnosti

GRAĐANI BLOKA 37 I VEČERAS NA ULICI! Poslali su JASNU PORUKU uz pesmu "NE DAM" ! (FOTO+VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protest stanara bloka 37 nastavljen je i večeras nakon što je investitor, kako kažu, prekinuo dogovor da se obustave radovi do postizanja konačnog rešenja i jutros poslao radnike sa mehanizacijom.

Investitor gradnje je tokom prepodneva doveo dvadesetak članova obezbeđenja, a nasuprot njima stajali su stanari koji nisu dozvoljavaju da građevinske mašine uđu na gradilište i da otpočnu radove.

Kako javlja reporter Glasa sa lica mesta gradilište je u ovom trenutku prazno i na njemu su samo građevinske mašine.

Međutim, građani od odustaju. Minimum 50 ih je pored gradilišta i nemaju nameru da se pomere. U pozadini se čuje pesma Milice Dosković - Ne dam! kao i pištaljke kojima okupljeni iskazuju nezadovoljstvo.

Tu su i najmlađi koji su došli i doveli ljubimce i doneli igračke. Na taj način daju podršku roditeljima. 

 

Samo dva policajca su trenutno prisutna.

Građani su izašli na kolovoz i u znak protesta blokirali bulevar Milutina Milankovića kao što bi zgrada njima blokirala svetlost. Kako je taj deo blokiran vozači automobila okreću vozila i vraćaju se da probaju da nađu alternativni prolaz.

Dragomir Dragan Grahovac koji je organizovao protest izjavio je za Glas javnosti da je nepojmljivo da neko pošalje batinaše na stanare bloka 37 i da je očekivao da protest neće proći bez incidenta.

- Trideset godina mi je došlo dovde da čovek ne može da ima pravnu i fizičku sigurnost u državi. Jedino telima da štitimo ovo sve, kazao je Grahovac.

Predstavnici građana su pozvali prisutne da naprave živi zid ispred gradilišta.

Stanari Bloka 37 protestuju zato što smatraju da bi im izgradnja poslovne zgrade uz sam Bulevar Milutina Milankovića značajno umanjila kvalitet života, dok je investitor, austrijska kompanija Durst, nekoliko puta saopštila da ima sve dozvole za nastavak radova.

Na poslednjem sastanku, kome su 23. juna prisustvovali predstavnici stanara, investitora i grada Beograda, investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade, u skladu sa urbanističkim planom iz 2016. godine, uz uslov da ga za razliku u kvadraturi obešteti Grad Beograd.

Snimak skupa možete pogledati ispod..

Građani su se podelili u smene i noćas će ostati na straži kod kapije gradilišta kako bi sprečili investitora da na prevaru otpočne radove u toku noći.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR