Glas Javnosti

Protest u Petrovcu na Mlavi: Građani tražili brisanje iz Prostronog plana svih mini hidroelektrana, kao i rušenje postojeće!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meštani Petrovca na Mlavi održali su danas protest ispred zgrade opštine, a građani su na protestu tražili brisanje iz Prostronog plana svih mini hidroelektrana.

Oni su održali danas protest ispred zgrade opštine zbog izgrađene mini hidroelektrane (MHE) na reci Mlavi i najavi gradnje sličnih objekata, prenosi N1.

Ekološka organizacija „Mlavska vojska“ i građani su na protestu tražili brisanje iz Prostronog plana svih mini hidroelektrana, kao i rušenje postojeće u selu Ždrelo.

„Mi smo došli pred zgradu u kojoj su glavni krivci za devastaciju i umiranje Mlave, a to je opštinsko rukovodstvo Petrovca koje izbegava da raspiše konkurs za izradu kumulativne strateške studije o bezbednosti i uticaju MHE u susednoj, uzvodnoj opštini Žagubica, na životnu sredinu. Tražimo saradnju i koordinaciju inspekcijskih službi opština Petrovac na Mlavi i Žagubica“, rekao je na protestu Ivan Milosavljević predstavnik „Mlavske vojske“.

 

Organizatori su najavili da će tokom narednog okupljanja blokirati derivacionu MHE Krepoljin u Ribarskoj klisuri.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR