Glas Javnosti

PROTEST: "SUPROTSTAVIMO SE TERORU BAHATE MANJINE NAD VEĆINOM!"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Hoćemo reku, zdravu vodu, siguran nasip i pravdu, slogan je pod kojim udruženje Savski nasip i Zeleni Beograd u nedelju 10. septembra od 16 sati organizuju protestnu šetnju Savskim nasipom na Novom Beogradu.

– Bahati pojedinci su oteli građanima reku, uništavaju nelegalnim objektima vitalnu infrastrukturu: vodoizvorište Beograda i nasip koji od poplava brani ceo Novi Beograd. U Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Rusiji... obale reka nisu otete, pa narod celo leto provodi pored reke. U Beogradu su kriminalci oteli obale reka i ugrožavaju živote, zdravlje i imovinu ogromnog broja ljudi. Reci u Beogradu više niko ne može da priđe, ne možemo više ni da pecamo, odmaramo se pored reke u prirodi... – navode organizatori protesta.

To je moguće jer nadležni ne sprovode zakone i dopuštaju da se ugrožava bezbednost i imovina ogromnog broja građana, stoji u pozivu koji su organizatori protesta uputili građanima i medijima. Slična je, dodaje se, situacija u svim gradovima i selima, “zbog profita malog broja ljudi uništavaju se trajno priroda i resursi neophodni za opstanak”.

– Šetaćemo se po savskom nasipu koji je pešačko-biciklistička staza! Šetamo se nasipom, pešačkom stazom, gde je svaka vožnja zabranjena, i tako blokiramo nelegalnu i opasnu vožnju automobila i kriminalce koji su sazidali nelegalne vikendice i vile na savskom nasipu zbog kojih reci više ne možemo da priđemo. Mi nismo u prekršaju dok se šetamo, oni jesu u prekršaju dok se protivzakonito voze po pešačkoj stazi, nasipom. Dođite da se suprotstavimo ovom teroru bahate manjine nad većinom – poručili su organizatori protestne šetnje.

Okupljanje je, kako preciziraju, u podnožju nasipa, kod okretnice tramvaja u Ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu, kod kućice čuvara koji bi trebalo da sprečava vozila da se penju na nasip, a to ne rade.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR