Glas Javnosti
posta

PROTEST STANARA NA DORĆOLU! SOLUNSKA - NEURALGIČNA TAČKA BEOGRADA! Ne daju da se seku stabla zbog prolaska autobusa!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protest stanara u Solunskoj ulici na Dorćolu zbog najava pretvaranja ulice u dvosmernu, seče dvadesetak stabala, u delu grada koji je stambeni blok, u čijem užem okruženju se nalaze škola i vrtić, a sve zbog, kako stanari kažu omogućavanja dolaska autobusa do hotela "Mona"

U Beogradu gotovo da više ne postoji deo grada u kome ne postoji neka neuralgična tačka, koju karakteriše konfrontacija stanara sa investitorima ili gradom. Ove pobune, po već nepisanom pravilu motivisane su neizostavnom pretnjom, devastacije zelenila, kao i donošenjem odluka bez prethodnih konsultacija sa samim građanima. Najskoriji primer je protest u bloku 37 na Novom Beogradu.

U ovom slučaju radi se o ulici Solunska na Dorćolu, u kojoj se planira (bez prethodnih konsultacija sa stanarima) na osnovu konkursne dokumentacije o javnoj nabavci pod rednim brojem 45/20, izvođenju radova na izgradnji saobraćajnica u bloku između ulica Francuske, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog i pruge na Dorćolu.

Stanari smatraju da grad Beograd u korist novoizgrađenog hotela „Mona“ želi da Solunska ulica postane dvosmerna, kako bi autobusi iši direktno do samog hotela, što će podrazumevati novu seču stabala u inače zelenilom prilično oskudnom delu grada, piše N1.

Osim pedesetogodišnjih stabala, u ulici Solunska nestaće i brojna parking mesta, što će život u ovom delu grada činiti nesnošljivim, smatraju stanari.

Stanarka Ana Vojvodić rekla je da "mora da postoji saglasnost da bi se drveće seklo, i da ne može nasilno da se pravi dvosmerna ulica zarad nečijih interesa".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR