Glas Javnosti

PROTEST (P)OTPISANIH: Gde je “nestala” NARODNA INICIJATIVA koju je podržalo 38.000 građana?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iz Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) najavljuju protest zbog toga što Narodna skupština Republike Srbije još nije razmatrala Narodnu inicijativu sa 38.000 potpisa predatu pre godinu dana.

Republičkoj skupštini su 18. maja 2022. godine predati potpisi za Narodnu inicijativu kojom smo izrazili svoju volju i zahtevali trajnu zabranu istraživanja, eksploatacije i prerade ruda litijuma, bora i prateće asocijacije elemenata, podsećaju u SEOS-u.

– Budući da nadležni organi već godinu dana ignorišu 38.000 potpisa i inicijativu ne stavljaju na dnevni red, na godišnjicu predaje inicijative 18. maja u 18:00 ispred Narodne skupštine organizujemo protest pod nazivom „(P)OTPISANI” na kom ćemo zahtevati da inicijativa pod hitno, u interesu ne samo potpisnika, nego celokupnog stanovništva Republike Srbije, bude stavljena na dnevni red i konačno usvojena – najavljuju iz Saveza.


Protest je planiran kao skup svih građana, meštana ugroženih područja, aktivista raznih organizacija, javnih ličnosti i pojedinaca iz oblasti nauke, kulture i umetnosti.

Radi se o jednom od ključnih problema važnih za budućnost naše zemlje, a zanemarivanje narodne inicijative je flagrantno kršenje Ustava i zakona, te jedan od najočiglednijih pokazatelja samovolje aktuelne vlasti, poručuju iz SEOS-a.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR