Glas Javnosti

Protest navijača Partizana u centru grada : Šetnja do stadiona, pa bojkot

Društvo
Autor: Glas javnosti

Navijači Partizana protestnom šetnjom od Terazija do stadiona u Humskoj pokazuju nezadovoljstvo stanjem u klubu i rezultatima.

Na čelu kolone je transparent na kome piše „Odgovornost“ i vide se precrtani likovi Milorada Vučelića i Miloša Vazure.

Taktika prazne južne tribine na stadionu u Humskoj i usamljeni transparent u prethodnom periodu nisu dali željeni rezultat, zbog toga su se navijači Partizana odlučili na okupljanje u centru grada, nezadovoljni rezultatima i stanjem u klubu, i to već duži period – dve godine traje taj sukob između navijača i uprave.

Kako sami kažu, marš, odnosno protestna šetnja, trebalo bi da se završi ispred stadiona i da se ne prisustvuje utakmici, koju će FK Partizan igrati od 21h, to je bojkot navijača. Partizan igra revanš utakmicu protiv danskog Nordsjelanda za plasman u Ligu konferencija, a pre sedam dana crno beli su u gostima izgubili sa 5:0.
Zahtevi navijača su poznati – već duže traže smenu kompletnog rukovodstva.

Od juče Milorad Vučelić nije više predsednik FK Partizan podneo je neopozivu ostavku, podsetimo, isto je uradio i u martu, pa skupština kluba tu odluku nije prihvatila.

Kako sami navijači kažu, nije dovoljno da samo ode predsednik kluba, traži se i smena generalnog direktora i skupštine, odnosno – da se krene od nule.

Na Terazijama, kako javlja reporter N1, nema policije, bar ne u uniformi. Sve je mirno, prisutne su i čitave porodice sa decom, mnogo je mladih ljudi, mladih navijača.

Ideja je da se protestno šeta protiv uprave, a na stadionu će južna i severna tribina biti prazne. Neki su najavljivali i da će blokirati stadion.

Sve ovo je, podsećamo, kulminacija loših rezultata – od dolaska Milorada Vučelića, za sedam godina, Partizan je osvojio samo jednu titulu, tri Kupa, a od 2019. nema trofeja. Prošla sezona Partizana bila je najgora sezona od raspada Jugoslavije.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR