Glas Javnosti

Protest na Savskom keju se nastavlja, stigla i policija

Društvo
Autor: Glas javnosti

U novobeogradskom bloku 70 ovog četvrtka se ponovo okupila grupa građana u pokušaju da zaustavi nastavak, kako tvrde, nelegalnih radova na prekopavanju Savskog nasipa. Jedan od građana seo je ispred mešalice za beton i blokirao nastavak radova na rekonstrukciji nasipa. Policija je stigla i legitimiše građane.

Branislav Tomić iz organizacije "Za naš kej" rekao je uoči protesta da su se stanari okolnih blokova dogovorili da pokušaju da spreče nastavak radova na izgradnji infrastrukture za splavove na Savskom keju.

- Videćemo kako će reagovati policija, a veliko okupljanje je najavljeno za subotu u 11.00 časova. Očekujemo veliki broj ljudi, to će biti jedan veliki protest, da pokažemo gradu da smo protiv ovog nezakonitog projekta - rekao je Tomić.Najavio je da će u subotu možda opet biti organizovana akcija zakopavanja kanala koji su iskopani za vodovodne instalacije i elektromrežu za splavove, ali da "to zavisi od raspoloženja građana". Građani su i sinoć zatrpavali kanale za koje tvrde da su nelegalno iskopani, ali ih je u tome sprečila policija. Tomić je naglasio da ne postoji zakon koji sprečava da se ilegalne rupe zakopaju, ali da su okupljeni građani rešili da se povuku nakon što je policija zapretila da će ih uhapsiti.

Rekao je i da su radovi započeti "na silu", bez ikakvih papira i dozvola.


- Tek posle nedelju dana se pojavila tabla na kojoj smo mogli da vidimo nekakve podatke, ali i na njoj nedostaju neke dozvole koje nisu pribavili - kazao je Tomić i naglasio da je prekopavanje nasipa potpuno zabranjeno Zakonom o ovodama. To bi, prema njegovim rečima, ugrozilo stanovništvo i imovinu svih ljudi koji se nalaze sa druge strane nasipa, a to je, kako je rekao, praktično ceo Novi Beograd.

Glas javnosti/Direktno

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR