Glas Javnosti

PROTEST ISPRED FPN: Veliki broj studenata i profesora pobunio se zbog plakata mržnje (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Profesori i studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) okupili su se u 12 sati ispred zgrade fakulteta gde su došli kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog skandaloznih plakata koji su juče osvanuli protiv troje troje profesora ove institucije.

Profesor Fakulteta političkih nauka Dušan Spasojević, obratio se ispred neformalne grupe nastavnika i saradnika, rekavši da su oni izuzetno zabrinuti zbog onoga što se dogodila.


"Ovo je naš pokušaj da iskažemo solidarnost našim kolegama. Skup je neformalan, nismo nikoga obaveštavali i zato je ovako malo medija. Hteli smo da ovde dođu oni koji to žele. Naše kolege su targetirani zbog naučnog skupa. Mi se ovde bavimo naukom. I u tom procesu mi moramo da sarađujemo i sa svima", rekao je Spasojević.


"Ovde smo svi okupili da damo podršku našim profesorima. Ovo što se desilo je skandalozno i nepotrebno. Fakultet je stao na stranu svojih profesora, a mi smo danas svojim dolaskom to učinili", rekla je jedna od učesnica skupa ispred FPN.

"Ovo je prosto moralo da se dogodi, ovaj protest. Ovo je nedopustivo i zaista je ekstremno loše da se nekome crtaju mete. Fakultet je svakako pogrešna meta. Što se mene tiče, da sam ja na neko na fakultetu, ja bih ovo ranije učinio i pružio bih podršku kolegama", rekao je student Nikola Ilić.


Potpis “Organizacija revolucionarnih nacionalista” vrlo je sličan onome kako se potpisuje organizacija „Zentropa“ – „Zajednica srpskih revolucionarnih nacionalista“.

Nakon toga, Fakultet političkih nauka se oglasio zvaničnim saopštenjem gde je osudio napad na troje profesora.

„Zahtevamo od nadležnih organa da neodložno istraže slučaj i počinioce ovog grubog ataka na njihov ljudski i profesionalni integritet kazne“, navedeno je saopštenju Fakulteta političkih nauka.

„Fakultet političkih nauka kao istinska škola demokratije uvek je štitio profesionalni i lični integritet svojih studenata, saradnika i nastavnika i tako će biti i ovog puta. FPN pruža i pružiće svu neophodnu podršku svojim nastavnicima“, zaključuje se u saopštenju.

Nešto ranije, FPN je objavio da je otkazan skup profesora beogradskog FPN i Filozofskog fakulteta iz Prištine koji je bio zakazan za 16. mart na FPN.

Hoće skup sa albanskim studentima

Ispred Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu su osvanuli plakati sa natpisima "Izdajnik" i grbom terorističke tzv "ovk", a na fotografijama se nalaze profesori sa ovog fakulteta.

Na plakatima se nalaze likovi Stefana Surlića, koji radi kao docent na FPN, vanrednog profesora Marka Vekovića i docentkinje Jelene Lončar.

FPN je u sredu objavio da je otkazan skup profesora beogradskog Fakulteta političkih nauka i Filozofskog fakulteta iz Prištine, koji je bio zakazan za 16. mart na FPN-u.


Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR