Glas Javnosti

Protest u Juri

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Radnici niške "Jure" neće u halu, počeo protest u krugu fabrike. Nakon što je još jedna grupa radnika dobila poziv da se posle prekida proizvodnje zbog mera na suzbijanju epidemije virusa korona sada ipak vrate na posao, stotinak njih odbilo je da uđe u niški pogon fabrike Jura.

Radnici pitaju zašto za njih ne važe mere o izbegavanju kontakata, a u uveravanja menadžmenta da je dezinfekcija fabrike dovoljna zaštita ne veruju. Ispred Jure je stigla i policija.

Kada su jutros autobusi dovezli radnike insistirali su da ih ostave ispred kapije fabrike. Neki vozači tako su radnicima otvorili vrata, a druge su uvezli u krug fabrike.

Vozači kažu da im je naloženo da nas uvezu unutra, da mediji ne bi mogli da vide naš protest - kažu radnici.
Reporter Južnih vesti prenosi da je radnike dovezlo 5 autobusa i više mini kombija, a da niko od pristiglih najpre nije hteo u halu. Nakon njih stigli su i predstavnici rukovodstva, koji su radnicima u krugu fabrike pokazivali papire i uveravali ih da je prostor u kome rade bezbedan i dezinfikovan.

A šta je sa ljudima? Kako da znamo da još neko od kolega ne nosi virus? Stalno nam govore da budemo odgovorni i da se svi ponašamo kao da možemo da zarazimo druge, a sad nas teraju u halu u kojoj nije moguće ni da držimo propisano odstojanje i iz koje ne znamo šta ćemo poneti svojim porodicama kući - kaže jedan od radnika ispred Jure.
Većina okupljenih kaže da zato, jer smatraju da nije bezbedno, nije poslušala predstavnike menadžmenta fabrike i protest i dalje traje i izgleda tako što su neki radnici ispred kapije, neki u krugu fabrike, ali većina i dalje odbija da uđe u halu i međusobno razgovaraju kroz ogradu.

Kasnije je, nakon radnika, ispred Jure stigla i policija. Okupljene medije upozoravaju da ne prilaze i da drže propisano odstojanje.

Podsećamo, juče su, nakon što su pozvani na se vrate posao, ispred fabrike u Leskovcu radnici takođe protestovali.

Južne vesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR