Glas Javnosti

Proslava firme stvorila žarište u Valjevu

Društvo
Autor: Глас јавности

Jedan zaraženi na 1.200 žitelja u ovog kraja

Skoro polovina zaraženih korona virusom je iz Beograda, ali ako se gleda u odnosu na broj stanovnika, onda je Valjevo sa 46 pacijenata glavno žarište ove bolesti u našoj zemlji.

Prestonica, naime, statistički beleži jednog obolelog na oko 10.800 stanovnika, a Valjevo ima jednog zaraženog na 1.200 svojih žitelja!

- Situacija je u jednom momentu izgledala prilično dramatično, ali je ona sada pod kontrolom - izjavio je gradonačelnik Valjeva i komandant Štaba zavanredne situacije dr Slobodan Gvozdenović.

Kako kaže, “u ovom trenutku važno je da se održi rad zdravstvenih ustanova,pre svega Opšte bolnice i Doma zdravlja”, ali je istakao da je “otežavajuća okolnost činjenica da je 30 zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje u izolaciji, od koji su dva epidemiologa, tako da u ovom trenutku faktički imamo na raspolaganju samo laborante u ovoj važnoj ustanovi”.

Na pitanje kako se dogodilo da Valjevo postane žarište korone, gradonačelnik je objasnio da su postojala “dva izvora širenja infekcije”.

- Imali smo jednu privatnu proslavu, jedne privatne firme na kojoj je jedan od gostiju, koji je došao sa strane, da li je on iz Niša ne želim da licitiram, i koji je turistički vodič, doneo infekciju i odatle je sve krenulo. Bilo je tu zdravstvenih radnika, lekara koji izgleda nisu bili dovoljno oprezni. Drugi izvor je jedan sveštenik iz Valjeva koji je došao iz Italije pre donošenja karantinskih mera za putnike iz inostranstva i koji je takođe zaražen i na lečenju je u Beogradu – izjavio je nedavno za lokalne medije gradonačelnik Valjeva.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR