Glas Javnosti

PROROČANSTVA HILANDARSKIH MONAHA: Svetski rat počeće 2024. godine, a Srbi mogu opstati pod uslovom da ne uđu u NATO i približe se Rusiji.

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ovo je deo proročanstva koje prenose svetogorski starci, monasi sa Svete gore, ali ne oni iz tamošnjih manastira, već nekolicina njih koji kao isposnici žive u zabitima planine koju okružuju mnoge misterije. Tačan broj im se ne zna, jer obitavaju odvojeni od svih da bi bili što bliže Bogu. Veruje se da ih je sedam ili devet, kažu, možda i više.

Jedan od retkih ljudi koji su sa njima razgovarali je Srbin, Beograđanin Nenad Andrić, koji je mudrosti, pouke i proročanstva monaha i isposnika prikupio tokom desetogodišnjeg pohođenja svete planine i pretočio ih u dve knjige: "Peške kroz Svetu goru" i "Susreti sa svetogorskim starcima".


Andrić je sa Svete gore doneo predviđanje jednog od staraca iz manastira Esfigmena, sedišta zilota, najvećih boraca protiv ekumenizma i bilo kakvog približavanja pravoslavlja i katoličanstva. Suština te poruke je da će svetski rat početi 2024. godine.

Prvi put ga vidi, a sve zna o njemu

Kako objašnjava Andrić, na Svetoj gori ima raznih monaha, visokoobrazovanih, vlasnika uspešnih svetskih kompanija, ali i onih sa skromnim obrazovanjem:

- Svi su oni duhovno uzvišeni, čisti, razmišljaju jednostavno. Fascinira me uvek iznova kada dođem sa grupom, a monah kaže: "Sedi, brate Pero", pogodi mu ime, profesiju, tako i drugom, trećem. Ili kaže:

"Šta misliš, brate, da zategnemo grede u ovoj keliji". Obratio se građevinskom inženjeru, prvi put ga vidi, a sve zna o njemu.

- Taj starac citirao mi je proročanstvo Svetog Kozme Etolskog, koje se u mnogo čemu što se ranije dogodilo već obistinilo. Kaže da je sve krenulo od krize u Siriji, da je rat na nekom nivou već počeo. Udariće, kaže, Turci na Grke, pa će se umešati Rusija i zauzeti Carigrad. Inače, taj ruski brod koji će ući u već Carigrad postoji. Njihovo predviđanje je da će kada se poklope dve pashe (jevrejski praznici - prim. aut), što će se desiti 2024. godine, početi veliki rat i kraj sveta - navodi Nenad Andrić.

S druge strane, poruka svetogorskih mudraca je i da za Srbe ima nade.

- Srbi, nikada ne smete ući u NATO, tako ćete opstati. Oni nam ništa dobro u istoriji nisu doneli. Okrenite se Rusiji, našim prirodnim saveznicima po poreklu, veri, duhu - reči su monaha sa Svete gore, koje prenosi jedan od onih koji ih najbolje poznaju.

Prepričava nam i jedan od razgovora sa Svete gore.

Srbi među zilotima Andrić je posebno ushićen zilotskim manastirom Esfigmen.

- Pričali su mi da maltene tamo jedu malu decu, ali oni su me primili s velikom ljubavlju. Začudio sam se kada sam sreo nekoliko naših monaha iz Srbije - kaže Andrić i dodaje da oni žive u neprijateljskom okruženju, ali ne od okolnih manastira, već od spoljnog sveta.

- Oni kažu NATO vas je bombardovao, to su zapadne sile koje nama nikada nisu želele dobro kroz istoriju. Umesto toga smatraju da moramo da se okrenemo Rusiji, za koju kažu da su naši prirodni saveznici, oni su Sloveni, pravoslavci, bliski su nam po duhu, veri, razumemo se. Zanimljivo je da ne odbacuju i taj zapad. Monah mi je rekao: "Nemoj da mrziš Amerikance, oni su kao deca, nezlobivi. Nisu tako loši, samo im političari ne valjaju" - govori Andrić, inače diplomirani fizikohemičar, magistar ekologije i strastveni planinar koji, godinama pohodi centar pravoslavnog sveta i razgovara sa monasima.
 
Najviše je u njegovim knjigama i saznanjima zabeleženih mudrosti onih pravih pustinjaka, koji žive van manastira, u isposnicama visoko u stenama, bez onoga što smatramo osnovnim za život. Oni se neprestano mole za svoje, ali i za spasenje celog sveta.

- Intuicija izvajana dugogodišnjim podvižničkim životom dovoljna im je da pogode kako se neko zove, čime se bavi - priča Andrić.

Patrijarh Kiril: Pametni telefoni najavljuju da dolazi antihrist

Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril izjavio je jednom prilikom da pametni telefoni približavaju čovečanstvo dolasku antihrista. U intervjuu državnoj televiziji on je poručio da se crkva ne protivi tehnološkom napretku, ali jeste zabrinuta da neko može znati tačno gde ste, šta vas interesuje, čega se bojite i da te informacije iskoristi za centralizovanu kontrolu sveta.

- Kontrola iz jedne tačke je nagoveštaj dolaska antihrista, ako govorimo o hrišćanskom gledištu. Antihrist je osoba koja će biti na čelu svetske mreže koja kontroliše čitavu ljudsku rasu - poručio je Kiril.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR