Glas Javnosti

PROPALI PREGOVORI RADNIKA FIJAT PLASTIKA SA POSLOVODSTVOM: Štrajkovaćemo, ako treba, i godinu dana (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pregovori o prekidu štrajka i ispunjavanju zahteva radnika “Fijat plastika” sa poslovodstvom kragujevačkog Fijata su propali, a Štrajkački odbor nastavlja obustavu rada.

“Sastanak je bio obična farsa, samo da bi se ispoštovao nalog Inspekcije rada o pregovorima. Cilj Fijata je da finansijski iscrpi radnika Plastika, da iskoristimo neradne dane i da izgubimo što vise dnevnica. Štrajkovaćemo, ako treba, i godinu dana”, izjavio je za N1 posle 30-minutnog sastanka Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora kragujevačke firme “Fijat plastik”.

Miljković naglašava da će Fijat imati mnogo veće finansijske gubitke od radnika Plastika.

“Obelodanjen je Kolektivni ugovor. Procureo je u javnost. On je protivustvan. Krši Zakon o radu i Ustav Republike Srbije. Nastavljamo štrajk do daljeg. Pozivamo inspekciju rada da poništi Kolektivni ugovor o radu u Fijatu i državu da pokrene postupak protiv potpisnika ugovora. To su Nikola Jerotijević, glavni menadžer za ljudske resurse Fijata i Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija”, dodaje Miljković.

Štrajk u ovoj Fijatovoj fabrici počeo je 18. februara, a štrajkači zahtevaju da se vrati visina regresa na period pre 1. januara ove godine i da za plaćeno odsustvo naknada iznosi 65 odsto umesto sadašnjih 60 odsto zarade.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR