Glas Javnosti

PROMOCIJA OFICIRA DANAS U GLAVNOM GRADU : Ulice koje će biti zatvorene zbog svečanosti

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da će, povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije koja počinje u 10 sati, danas ispred Doma Narodne skupštine, u centru grada doći do izmena u saobraćaju zbog zatvaranja pojedinih ulica od osam do 14:30.

Za saobraćaj će biti zatvoren Trg Nikole Pašića, u celini do Terazija, Dečanska od Nušićeve do Trga Nikole Pašića, Takovska ulica od ugla sa Kosovskom do raskrsnice Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša, Bulevar kralja Aleksandra od raskrsnice sa Crkvom Svetog Marka do raskrsnice Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša – Takovska ulica.

Biće zatvorena i Ulica kneza Miloša, od raskrsnice sa Ulicom kralja Milutina do raskrsnice Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Takovska, Svetozara Markovića, Beogradska, Kosovska, Svetogorska, 27. marta, Masarikova, Kralja Milana, Nemanjina, Dragoslava Jovanovića, Vlajkovićeva, Kondina, Palmotićeva i Majke Jevrosime.

Ministarstvo odbrane je najavilo da će na svečanosti uz prelet vojnih aviona i helikoptera, zakazanoj za 10:00 časova, biti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prve oficirske činove biće promovisano 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, a najbolji će dobiti pištolje s posvetom.


Vojnu akademiju završava 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 17 kadeta i kadetkinja 8. klase Medicinskog fakulteta VMA.


Najbolji kadeti Vojne akademije su Miloš Kostić, prvi u rangu u vidu RV i PVO, sa ocenom 9,66, Aleksandar Nikolić, prvi u rangu u vidu Kopnene vojske, sa opštim uspehom 9,16 i Kristina Živanović, prva u rangu u službama sa prosečnom ocenom 9,96.

Najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA je Mladen Hadži Makunčević, sa opštim uspehom 9,96.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR