Glas Javnosti

PROMENA VREMENA NAS ČEKA: Noćas opasnost od grmljavinskih nepogoda i obilnih pljuskova

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veoma nestabilno vreme očekuje se i narednih dana

Današnji dan u Srbiji protiče u znaku toplog i sparnog vremena uz smenu sunca i oblaka. Najtoplije je na severu zemlje, u Vojvodini temperature dostižu 30°C. Nešto svežije je na jugu i jugoistoku zemlje. Ipak, u toku noći sledi nova promena vremena.

Do kraja dana u Srbiji će biti suvo i toplo vreme.


Pred sam kraj dana i tokom večeri oblačni sistem sa pljuskovima i grmljavinom iz Bosne zahvatiće Podrinje i delove zapadne Srbije.

Kasnije tokom večeri i u noći ka ponedeljku u jugozapadnoj visinskoj struji preko zapadnih, centralnih i južnih predela Srbije, Šumadije i Pomoravlja dalje ka istoku premeštaće se snažan oblačni sistem sa obilnim pljuskovima i grmljavinom.

U ovim predelima biće uslova za jače grmljavinske oluje sa gradom i vrlo obilnim pljuskovima, uz intenzivna ektrična pražnjenja. U tim predelima palo bi od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

U toku noći uslova za pljuskove sa grmljavinom biće i u ostalim predelima Srbije i na području Beograda, a suvo ili uz najmanju verovatnoću padavina i oluja bilo bi u Bačkoj i na severu Banata.

Inače, pljuskova i grmljavinskih procesa biće sve do ponedeljka ujutro, ali nestabillno vreme očekuje se i tokom većeg dela sledeće sedmice.


Dakle, tokom većeg dela sledeće sedmice u Srbiji će biti vrlo nestabilno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće idealnih uslova za grmljavinske oluje sa gradom i vrlo obilnim pljuskovima.

Narednih dana uz toplo, biće i sparno vreme. Maksimalna temperatura biće oko i preko 25°C, a nešto svežije biće na kraju sedmice.

S obzirom na to da nad našim područjem preovladavaju izražena južna strujanja, višim slojevima atmosfere stižu i čestice pustinjskog peska i prašine iz Sahare pa se očekuju prljave, odnosno obojene padavine.

Njih je već bilo tokom prethodne noći i jutra širom južne, jugoistočne i istočne Srbije.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR