Glas Javnosti

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU! Srbija na udaru ciklona i anticiklona

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sledeće nedelje očekuje nas pravo jesenje vreme praćeno jakom košavom.

Ovu informaciju podelio je meteorolog Đorđe Đurić na društvenoj mreži Facebook.

 - Sneg je zabeleo planine. U nedelju tokom dana kiša i na najvišim planinama, a ponovo će duvati košava jakog i olujnog intenziteta, ali samo na jedan dan. Pravo jesenje vreme i narednih sedam dana. Tokom jučerašnjeg dana sneg je padao u mnogim predelima iznad 1.200 metara nadmorske visine i zabeleo je Kopaonik, Taru, Zlatar, Staru planinu, više predele Zlatibora i mnoge druge planine, kao i više predele Peštera, napisao je Đurić.

- Zbog delovanja ciklona sa Jadrana i povlačenja toplije vazdušne mase sa juga, u višim slojevima atmosfere doći će do porasta temperatura, pa će u nedelju i na najvišim planinama tokom dana padati kiša, uz maksimalne temperature i na 2.000 metara nadmorske visine oko pet stepeni, tako da će temperaturna razlika između nizija i planina biti tek nekoliko stepena, ističe Đurić.

U nedelju Srbija će se nalaziti između ciklona sa Jadrana i anticiklona sa severa i severoistoka Evrope, pa se ponovo zbog veoma izraženog gradijenta u košavskom području očekuje jak istočni, severoistočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa olujnim udarima od 80 kilometara na sat.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR