Glas Javnosti

MAGLA i VELIKO ZAGAĐENJE će potrajati, a evo šta kažu KADA ĆE SNEG!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Po prognozama meteorologa u narednim danima u Srbiji će biti hladno vreme sa gustom maglom, što u gradovima znači i veliko aerozagađenje.

Prema tvrdnjama iz Hidrometeorološkog zavoda Nova godina će  najverovatnije proći bez snežnih padavina, ali i bez  nisikh temparatura.

Što se tiče novogodišnje noći, metorolozi tvrde da je  još je nezahvalno prognozirati kako će biti vreme i da li će biti snežnih padavima, ali u narednih sedam do osam dana, odnosno do 23-24. decembra, neće biti ni zahlađenja, ni toplijeg vremena.

Očekuje nas magla u jutarnjim satima, a ponegde i u većem delu dana .

Foto:Pixabay

- Ovo je najduža moguća vremenska prognoza za koju možemo biti sigurni. Vreme je za sada stabilno i suvo, nema izgleda za padavine u narednih desetak dana. Magle će biti više u nizijama, što će izazvati inverziju da temperature bude viša na planinama nego u nižim predelima. Kako nas vreme očekuje u novogodišnjoj noći ipak ćemo moći sigurnije da prognoziramo tek za nekoliko dana – objasnio je meteorolog Đorđe Đurić.

Meteorolog  Marko Čubrilo predviđa da bi sneg u Srbiji mogao da počne da pada tek posle Božića po gregorijanskom kalendaru.

 On je u svojoj objavi na Fejsbuku naveo da se u oko 22. decembra, kada počinje kalendarska zima, očekuje prolazno pogoršanje vremena uz manje zahlađenje, ali da nakon 25. decembra "rastu šanse da dođe do konkretnijeg zahlađenja sa snegom u nizijama".

Ono što je izvesno,  bez snega i kiše kao prirodnih prečišćavača vazduha, sudeći po ovoj vremenskoj prognozi za narednih desetak dana, slažu se meteorolozi, Srbiju čeka povećano aerozagađenje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR