Glas Javnosti

PROGNOZA VREMENA DO KRAJA JUNA: Slede vrućine a onda JAKO ZAHLAĐENJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Početak ove sedmice doneo je prohladno vreme i temperature ispod proseka za polovinu juna meseca. Evo kakvo vreme će biti narednih dana

 U noći ka utorku uglavnom vedro uz slabljenje vetra tako da će biti vrlo sveže uz minimume od +6 do +13 stepeni Celzijusa, a ponegde preko 1.000 mnv može biti i prizemnog mraza. 

Od utorka do četvrtka pretežno sunčano uz slab vetar i porast temperatura, tako da će u četvrtak dnevni maksimumi biti u okviru proseka za ovaj deo godine i trebali bi se kretati od +24 do +28 stepeni Celzijusa.

U četvrtak posle podne nad brdsko-planinskim predelima doći će do lokalne destabilizacije atmosfere uz moguće grmljavinske pljuskove, posebno nad Srbijom, severom Crne Gore i istokom BiH.

pixa

Nešto jači uticaj visinskog ciklona biće od petka do nedelje i to negde između juga Bugarske i severa Grčke. Ovo je dosta netipičan položaj visinskog ciklona u ovom delu godine. U petak i subotu moguća češća pojava nestabilnosti nad većim delom Srbije, severom Crne Gore, istokom Hrvatske i istokom BiH. Nad ostalim delom regiona kao i duž obale Jadrana bi se trebalo zadržati suvo.

 

- Maksimumi i dalje u okvirima proseka, uglavnom između +26 i +32 stepena Celziijusa, osim na istoku gde se uz više oblaka i česte pljuskove prognozira svežije vreme, posebno u petak. Najtoplije svakako na zapadu i jugu regiona. Vetar slab, osim u zoni pljuskova gde bi na kratko bio jak, severoistočni. U drugom delu vikenda još malo toplije, posebno na istoku dok je oko 21. juna moguće manje osveženje uz češće grmljavinske pljuskove, ovog puta prvo nad zapadom i jugozapadom regiona.

Zatim bi ponovo otoplilo i oko 25. juna bi moglo biti i veoma toplo, dok dugoročna prognoza daje signal za moguće jače osveženje.

Sumirano, posle još dan-dva vrlo svežeg vremena ulazimo u duži period letjih temperatura uz moguće lokalne nestabilnosti, posebno na istoku regiona.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR