Glas Javnosti

Širom Srbije opasnost od izlivanja reka, u 4 opštine vanredna situacija, Žandarmerija spremna

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog velikih padavina raste nivo reka u zapadnoj Srbiji. Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast.

Aleksić je rekao da u Osečini ceo dan pada obilna kiša, zbog čega je došlo do naglog porasta reke Jadar i njenih pritoka

-Odmah smo proglasili vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine. Pre toga smo na teritoriji pet sela imali vanrednu situaciju, a sada smo je proširili na celu opštinu-, rekao je Aleksić

Naveo je da je na terenu bio direktor "Srbijavoda" Goran Puzović, da su angažovani pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, a da uskoro stiže i Žandarmerija. -Sad se voda malo povlači, ali imamo najave da će od ponoći, do ujutru do osam-devet sati ponovo biti velika količina padavina-, rekao je Aleksić.

Nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, ministar policije Nebojša Stefanović uputio je dodatne snage SVS-a i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su kuće ugrožene usled izlivanja reke Jadar.

Do izlivanja je došlo usled bujičnih poplava, koje su posledica većih padavina u prethodna 24 sata.

Pripadnici SVS-a, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i Opštinskog štaba za vanredne situacije, prate dešavanja na terenu i spremni su da reaguju i u slučaju potrebe za evakuacijom stanovništva, saopštio je MUP.

Poplavni talas Jadra se iz Osečine kreće ka Loznici, zbog čega je gradonačelnik Loznice proglasio vanrednu situaciju.

Fotografije korisnika društvenih mreža iz Valjeva, Loznice i Krupnja pokazuju da su vodostaji reka u ovim gradima uznemirujući i da, ukoliko se padavine nastave, može doći do poplava.

Zbog obilnih padavina, u Banji Badanji kod Loznice izlila se reka Cernica i ugrozila rad tog lečilišta.

Pored Cernice, izlilo se još nekoliko manjih reka, Žeravija, Štira, Trbušnica, koje su poplavile oranice, kao i dvorišta nekoliko domaćinstava, ali voda nije ušla u kuće.

U delu opštine Koceljeva u 13 sati proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reke Tamnave i njene pritoke Kozarice.

Najateža stiuacija je i donjem Crniljevu i selu Kamenica.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR