Glas Javnosti

Proglašena vanredna situacija i u Prokuplju i Kuršumliji zbog porasta nivoa Toplice

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog obilnih padavina i povećanog vodostaja reke Toplice vanredna situacija proglašena je i u Prokuplju i Kuršumliji.Kako javlja RTS, Gradski štab za vanredne situacije Prokuplja odluku je doneo na večerašnjoj vanrednoj sednici jer nivo Toplice "raste iz sata u sat".

Komandant tog štaba i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kazao je da se stanje na reci Toplici prati i da su sve nadležne službe na terenu kako bi se sprečilo ugrožavanje ljudi i materijalnih dobara.

Kada je u pitanju Kuršumlija, najteže je u naselju Mikuljana gde je poplavljeno desetak kuća i vodovodni rezervoari odakle se taj grad snabdeva vodom, preneo je RTS.

Na terenu su službe Javnog komunalnog preduzeća i pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su pritekli u pomoć ugroženim domaćinstvima.

Usled obilnih padavina koje su prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka i bujičnih potoka vanredna situacija proglašena je ranije na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR