Glas Javnosti

PRODAJU TELO SA DIPLOMOM: U Srbiji sve više PROSTITUTKI sa FAKULTETSKIM OBRAZOVANJEM!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji sve više obrazovanih žena prodaje telo radi dodatne zarade i većina njih se bavi takozvanom agencijskom prostitucijom.

- Devojke se oglašavaju preko interneta, a svoje usluge pružaju po stanovima, i to najčešće onim koji su poznati kao „stan na dan“, ali i po hotelima i motelima. Nije retkost da više njih, zbog isplativosti, iznajmljuje jednu nekretninu, uglavnom u centru grada ili luksuznim naseljima na Novom Beogradu - objašnjava Dijana Mišković, službenica Odeljenja za javni red i mir u beogradskoj policiji.

Ona kaže da su oglasi prostitutki specifični, jer ih prate fotografije obnaženog tela, ali bez lica.

- Uz sliku objavljuju i kratak opis fizičkih karakteristika i usluga koje nude, kao i kontakt telefon. Neretko su oglasi na engleskom, jer su klijenti i stranci, a imali smo i slučajeve stranih državljanki koje su radile u Srbiji.

Kako kaže, ovaj novi vid prostitucije gotovo da je potisnuo uličnu.

 Zakon razliku u prostituciji ne vidi, ali u zavisnosti od toga gde se ona dešava, ko su korisnici i kolike su cene, u izvesnom smislu je možemo klasifikovati na uličnu, agencijsku i elitnu. Na ulici su devojke koje biraju prometna mesta, na kojima prolaznicima nude usluge ili zaustavljaju automobile. To su uglavnom osobe iz disfunkcionalnih porodica i socijalno ranjivih grupa. Dešavalo se da ih zatičemo u poodmakloj trudnoći, a neke su i zavisnice od narkotika. Često nemaju dokumenta, niti prijavljeno boravište, a neke su i izvršioci drugih krivičnih dela i prekršaja - kaže Mišković.

- Ipak, ovakvih primera je sve manje, jer su osobe koje se odaju prostituciji preselile u stanove. U ovakvoj vrsti prostitucije ima i visokoobrazovanih devojaka koje smatraju da je to lak i brz način da zarade.

Miškovićeva kaže da je javnosti ipak najzanimljivija „elitna prostitucija“. Preko preporuke

- Ona se odvija u zatvorenim krugovima, oglasa nema, sve ide preko preporuke. Kada osobe koje se odaju prostituciji zateknemo na delu, u početku negiraju, međutim, vrlo su svesne čime se bave. Inače, tokom privođenja devojke uglavnom štite makroe iz različitih pobuda.

Organizovana prostitucija funkcioniše po principu firme.

- Tu su devojke koje rade, sekretarice, vozači, obezbeđenje i na čelu „firme“ je makro. Osobe koje su se nekada i same odavale prostituciji sada zatičemo na mestu sekretarica. Retko se dešava da one zauvek napuste posao.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR