Glas Javnosti

PROBLEMI U RAJU! NATAŠA KANDIĆ OPTUŽENA ZA MOBING: Zlostavlja nas, maltretira i vređa!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u Fondu za humanitarno pravo optužili su Natašu Kandić za šikaniranje i mobing.

Sindikat radnika zaposlenih u Fondaciji "Fond za humanitarno pravo" izdali su saopštenje sa, kako navode, željom da skrenu pažnju javnosti na nezakonite postupke osnivača FHP, Nataše Kandić.

U saopštenju se navodi da je dana 26. februara 2023. upravni odbor fondacije FHP jednoglasno usvojio izvešataj koji se isključivo tiče postupaka i uticaja Nataše Kandić na rad zaposlenih i opstruisanje projekata REKOM, čija koordinatorka je bila upravo Kandićeva.

Naime, u januaru predsednik UO FHP, Lavor Rangelov je "uznemiren izveštajima o sve lošijem radnom ambijentu" inicirao konsultacije sa osobljem, pozivajući zaposlene da dostave poverljive dopise o svim pitanjima od interesa za organizaciju.


U februaru su 14 zaposlenih, što je 63,6 odsto ukupnog broja, i jedna bivša zaposlena se pismeno izjasnili u vezi sa mobingom od strane Nataše Kandić.

Kako se navodi u saopštenju UO je utvrdio da je Kandić loše postupala prema zaposlenima, u šta spadaju maltretiranje i upotreba uvredljivog jezika. Kandićevoj je ponuđen ugovor koji je isključuje sa upravljačke funkcije zbog mobinga zaposlenih, što je ona odbila.

Tokom marta, aprila i maja, Kandić je na različite načine nastojala da ugrozi rad FHP i UO, sa ciljem da povrati kontrolu nad organizacijom, navodi se u saopštenju sindikata.

Takođe, oni su saopštili da se Kandić fizički vratila u prostorije ove organizacije 15. maja, a od tog dana do danas je osmoro zaposlenih podnelo zahteve za zaštitu od zlostavljanja na radu.

Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Acko u 30.05.2023 15:26:32 h
     0 
Imao sam priliku da vidim zarade i FHP. Natasa je primala petostruki iznos prosecne zarade u Srbiji. Svi ostali su primali minimalac