Glas Javnosti

PRIZOR KOJI JE SVE ZGROZIO! Na divljoj deponiji kod Šapca pobacani leševi svinja!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Đubre, najlon kese, otpad svake vrste, nasumično pobacano smeće, smrad, pacovi, a često i mrtve životinje kratak je opis gotovo svih divljih deponija.

U Mačvi se nalaze gotovo na svakom koraku. Godinama stižu upozorenja da je smeće bačeno u prirodi izvor zaraze, da se na đubrištima množe insekti i glodari koji su potencionalni prenosioci mnogih zaraznih bolesti.

Ekolozi godinama unazad apeluju da su zagađivanje životne sredine, zemljišta i vode problemi koji zahtevaju sistemsko rešavanje, kao i da periodična čišćenja smetlišta ne predstavljaju dugoročno rešenje.

Jedna takva deponija nalazi se u selu Dublje u opštini Šabac, a prizor leševa mrvih svinja zgrozio je korisnike Twittera. 

U septembru grad Šabac je najavio projekat, u kom će od ukupno 112 deponija, koliko ih je evidentirano na području grada, biti uklonjeno i očišćeno ukupno 11 i to na seoskom području, u mesnim zajednicama: Ribari, Mrđenovac, Slepčević, Prnjavor, Mišar, Drenovac, Krivaja, Petlovača, Mala Vranjska i Mačvanski Pričinović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR