Glas Javnosti

Prevaranti jedva čekaju da guglate ove 3 stvari

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sve više se oslanjamo na tehnologiju pa nam je nekako prirodno da kada nešto ne znamo, pitamo Gugl za pomoć. Ipak, budite oprezni jer prevaranti često koriste fraze koje se najviše pretražuju na internetu kako bi vas naveli da nasednete prevaru.

S posebnim oprezom i pažnjom pazite kada guglate ove tri stvari.

1. Broj korisničkog servisa

Ponekad ste u žurbi i veoma vam je potreban broj nekog korisničkog servisa pa to možete pokušati naći putem Gugla. U žurbi možda kliknete na prvu opciju pretraživanja koja vam izgleda kao zvanični broj kompanije, a prevaranti upravo na to čekaju.

Pozovete li broj koji su objavili prevaranti, oni mogu da traže određene podatke kako bi “potvrdili vaš identitet”, a zapravo da vam ukradu lične podatke ili preuzmu kontrolu nad vašim brojem kako bi dalje varali druge osobe.

Najbolja opcija je da guglate zvaničnu stranicu kompanije koju želite da kontaktirate i proverite da URL vodi na pravu, zvaničnu stranicu. Tamo ćete pronaći opciju “o nama” ili “kontaktirajte nas” i tako možete da im se javite.

2. Dobro plaćen posao od kuće

Kada govorimo o zaradi novca na internetu u 2023, naročito kada je reč o poslovima koji se obavljaju od kuće, može se reći da su brojni oglasi koje ćete pronaći na internetu u stvari prevare.

Držite se onog najjednostavnijeg saveta – ako ponuda za posao zvuči predobro da bi bila istinita, onda verovatno i jeste tako. Pripazite na nejasne opise poslova, objave stare više meseci i upite o ljudskim resursima poslate s besplatnih domena e-pošte kao što je @gmail, savetuje lifehacker.

3. Najbolji kripto novčanik

Razumljivo je da želite pronaći najsigurniji novčanik da svoju vrednu kriptovalutu sačuvate od ruku prevaranata, hakera i lopova. Međutim, traženje jednog putem jednostavnog pretraživanja upravo je ono što prevaranti žele da učinite, a njihove SEO veštine pozicioniraju njihove zamke visoko u Gugl rezultatima.

Jednostavan način da izbegnete ovaj problem je da umesto toga pronađete uglednu web stranicu koja nudi pouzdane savete i sledite njihove smernice.

Glas javnosti/V05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR