Glas Javnosti

PREVARA PREKO INTERNETA: Platiš telefon, dobiješ jabuke ili – krompir

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada se kupuje onlajn, rizici uvek postoje. Neki kažu da je to kao da kupujete mačku u džaku, a žena iz Bujanovca naručila je telefon, a u paketu koji je stigao poštom dobila je – jabuke.

Umesto mobilnog telefona od 40.000 dinara, koji je poručila preko popularnog oglašivačkog sajta, jedna Bujanovčanka dobila je tri jabuke. Prevaru je ipak sprečila policija, pišu Bujanovačke.

– Zamislite šok koji sam doživela kada sam u ponedeljak otvorila pošiljku i videla kutiju nekog drugog telefona, a u kutiji jabuke – priča ona za Bujanovačke.

Da bi preuzela paket ona je poštaru morala da plati 40.000 dinara i prevara bi možda i uspela da nije insistirala da odmah pred dostavljačem otvori pošiljku.

– Kad smo videli šta je u paketu, poštar mi je rekao da novac ne može da mi vrati, ali da odmah odem u poštu i pokušam da storniram uplatu. U pošti su me uputili na policiju, da prijavim prevaru, što sam i uradila, pa je po nalogu policije sprečeno da moj novac ode u ruke prevarantu – kaže ona.

Prevarant je iz Šapca, bar je tako stajalo u oglasu, međutim policija je utvrdila da osobe koja je navedena kao pošiljalac uopšte nema u sistemu. Žena sada čeka da joj pošta vrati novac, što je, kako joj je rečeno, pitanje dana, a nadležni će N.N. lice goniti za pokušaj prevare.

Sličnu situaciju doživeo je u isto vreme i jedan Vranjanac koji je umesto skupog telefona dobio – krompir.

– Ponuda jeste bila povoljna, ali ne nešto drastično da bih posumnjala na prevaru. Nikada do sada nisam kupovala preko tog sajta i očigledno je moje neiskustvo bilo presudno. Nisam gledala ocene prodavca, a trebala sam, sada to znam, mada mislim da nikada više neću kupovati ovako – kaže Bujanovčanka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR