Glas Javnosti

PRETHODNE FAZE ODVIJANE U PRETHODNE TRI GODINE: Počinje treća faza radova na održavanju Mosta slobode u Novom Sadu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nadzorni organi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije sprovode stalan nadzor i obilazak mostova na teritoriji Grada Novog Sada. Projektom pregleda Mosta slobode, jednog od najprepoznatljivijih simbola grada, utvrđeno je da je most u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, ali se u cilju dovođenja svih elemenata mosta u tehnički ispravno stanje i zaštite mosta od daljeg p

U prethodne tri godine obavljeni su značajni radovi na ovom polju, a u ponedeljak, 28. novembra, počinje treća faza radova na održavanju Mosta slobode, čija je vrednost 35,9 miliona dinara, sa rokom završetka 299 kalendarskih dana.
Radovi će se najpre obavljati na pešačkoj stazi u smeru ka Sremskoj Kamenici, od spiralne rampe do tunela, pri čemu će biti zatvorena zaustavna traka na ovoj deonici, piše portal Ekapija.

Planirani radovi u ovoj fazi su obnova silaznih spiralnih rampi sa kameničke strane mosta, obnova pešačkih staza od silaznih rampi do tunela i od dilatacija do tunela, sa obe strane kolovoza. Radovi takođe obuhvataju uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja sa središnjeg dela mosta, između kolovoznih traka, pored tunela i kod silazne rampe sa kameničke strane, pojašnjava se.
Takođe, planirano je vraćanje zaštitne cevi nosećih kablova mosta u projektovani položaj.
Što se tiče radova na novosadskoj strani mosta, radiće se antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela glavnog sandučnog nosača, kao i uklanjanje postojećih i ugradnja novih dilatacionih spojnica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR