Glas Javnosti

PREMINUO STEFAN KOJI SE LEČIO OD KARCINOMA: Ujedinio je Srbiju i otišao uz pesmu, nažalost nije izdržao

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stefan Avakumović (24), mladić iz Beograda koji je otišao po pomoć u Tursku za lečenje od karcinoma debelog creva, preminuo je u bolnici, potvrdila je njegova porodica.

Mladić je, na žalost, izgubio bitku sa karcinomom debelog creva. Put u ovu zemlju je jako teško podneo, primio je krv i rane su mu se otvorile, a trebalo je da mu bude urađen i pregled skenerom.

Podsećamo, ovaj mladić, oko čije se sudbine ujedinila cela Srbija, otputovao je 18. aprila u Tursku i ispraćen je aplauzima i pesmom svojih prijatelja, drugara sa folklora i najmilijih.


- Kada su ga izneli iz kuće, pevao je. I onda su svi zapevali sa njim u jedan glas - rekla je tada jedna od njegovih drugarica.

Ispred saniteta u kom je ležao mladić kog svaki pokret boli, harmonikaš je zasvirao "Neka peva ova kuća", što su okupljeni svi prihvatili, prizivajući Stefanu sreću na daljem lečenju, dok je Stefan rukom davao ritam i mahao im.


Stefanu je 2017. godine dijagnostikovan karcinom debelog creva koji je ubrzo operisan. U oktobru 2020. godine Stefan započinje prvi ciklus hemioterapije, a nedugo zatim uočena je metastaza na gluteusu.

Početkom 2021. godine lekari odlučuju da se započnu radioterapije koje je Stefan ubrzo i primio. U avgustu 2021. godine dolazi do progresije bolesti gde lekari nakon nekoliko meseci odlučuju da je potrebno lečenje imunoterapijom.

U februaru 2022. godine Stefanu je saopšteno da su sve opcije lečenja u našoj zemlji iscrpljene. Tada je porodica odlučila da rešenje potraži u inostranstvu, piše Telegraf.rs.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR