Glas Javnosti

PREMIJERKA BRNABIĆ TVRDI: 'Beograd nije najzagađeniji grad, nemamo dovoljno mernih stanica!' (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Beogran nikako nije najzagađeniji grad, a razlog podacima koji govore suprotno je "činjenica da nemamo dovoljno mernih stanica u Beogradu, ali da ih ostali gradovi imaju".

-Počeli smo da radimo na rešavanju problema još 2015. godine i sve probleme rešavamo, pa tako i ovaj. Značajan pokazatelj toga kako rešavamo probleme jeste to da smo u prvih mesec dana rade vlade postavili još jedan kamen temeljac za postrojenje za odsumporavanje u Bloku A- rekla je Brnabić u “Hit tvitu” na televiziji Pink.

Premijerki je postavljeno pitanje da li postoji ugljarska mafija o kojoj je govorio direktor Petnice Igor Majić, a Brnabić je rekla da je proveravala i u Ministarstvu energetike, EPS-u i inspekcijama i konkretan dokaz ta tu tvrdnju ne postoji.

O razvitku zaštite životne sredine Brnabić je rekla da je i to jedan od uslova za EU.

-Radimo na tome, ali i druge zemlje članice EU nisu završile sa ovim problemom, ali time treba da se bavimo, ne zbog EU, već zbog nas i naše dece- rekla je ona.

Pulmolog Dr Branimir Nestorović je rekao da nerešavanje pitanja ekologije znači da bismo u budućnosti mogli da budemo “vrlo bolesni”.

-Glavni uzrok smrtnosti je aerozagađenje, oko 6.000 ljudi godišnje umre od toga, to je oko 10 odsto svih smrtnih slučajeva, a duvan je sledeći uzrok- rekao je Nestorović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR