Glas Javnosti

Predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta odveden od strane pripadnika BIA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nemanja Vučković, predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta, odveden je od strane pripadnika BIA na informativni razgovor u stanicu BIA u Rakovici. Povod za ovo privođenje bilo je pismo Vučkovića i najava da će se studenti priključiti večerašnjem protestu ispred Narodne skupštine.

Nakon što je satima njegov telefon bio nedostupan, prijateljima se javio oko 20:50  porukom da ga pripadnici BIA vode u 29. novembar na dalje procesuiranje. Od tada je bio ponovo nedostupan.

Prema rečima advokata Vladimira Gajića, koji se nakon ove poruke uputio u MUP i pružio Vučkoviću pravnu pomoć, student  nije bio u ovoj zgradi i nije poznato gde se  nalazio.

Iako je u tom momentu prošlo više od 4 sata od trenutka kada je BIA privela Vučkovića, što je zakonom garantovani rok za podizanje optužnice ili puštanje na slobodu, njegova porodica nije mogla da stupi u kontakt sa njim.

U toku noći, Vučković se oglasio na svom fejsbuk profilu i izjavio da je pušten na slobodu nakon privođenja.

“Prijatelji upravo sam se vratio kući, pušten sam oko ponoći. Želim da zahvalim svima koji su mi večeras pružili podršku! Odveden sam od strane pripadnika BIA danas oko 17 časova u njihovu stanicu i zadržan puna četiri sata, bez ikakvog osnova, jedini razlog koji sam čuo je „ne smeš prisustvovati večerašnjem skupu“. U 21:30 odveden sam u Policijsku upravu za Grad Beograd (Bulevar despota Stefana 107- Odeljenje za Javni red i mir) gde sam dao izjavu o svojim aktivnostima u poslednja tri dana. Policija i pripadnici BIA bili su maksimalno korektni prema meni.“ napisao je Vučković

Inače, nešto ranije toga dana Nemanja Vučković je na svom fejsbuk profilu izneo zahteve protesta i pozvao učesnike da mirno sede i ne izazivaju nikakvo nasilje.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR