Glas Javnosti

Predrag Kon ponovo preti odlaskom: AKO STARIJI OD 65 GODINA BUDU ZATVORENI, DAJEM OSTAVKU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Epidemija korone ponovo se razbuktava, a krenule su priče o uvođenju novih mera, a tim povodom se oglasio i epidemiolog Predrag Kon, koji je u svom uobičajenom maniru zapretio ostavkom ukoliko stvari ne budu onako kako je zamislio.

- Stariji od 65 godina više neće biti zatvarani - podvukao je jutros epidemilog dr Predrag Kon, član kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Ukoliko se ta mera bude našla na dnevnom redu, doktor je kazao da će dati ostavku jer su "stariji od 65 najdisciplinovaniji deo populacije".

Doktor Kon je kazao da su se nadali da će leto učiniti svoje sa svojim ultravioletnim zračenjima, da će se smanjiti potencijal prenošenja.

- Sećate se da je bilo priče o kolektivnom imunitetu, da smo se prokužili u decembu ili januaru… Međutim, ispitivanja imuniteta svuda su pokazala ispod 10 odsto, što govori da smo daleko od kolektivnog imuniteta koji bi trebalo da nas štiti - objasnio je doktor Kon, a prenose mediji.

- Ukidanje vanrednog stanja smo shvatili kao prekid epidemije - rekao je on.

Kada smo ukidali vanredno stanje, to je shvaćeno kao prekid epidemije. Vrlo brzo posle toga, nekoliko dana kasnije, prestale su mere da se primenjuju. Ništa nije vredelo, sva priča lekara iz Kriznog štaba da mere treba nastaviti, to se nije čulo – rekao je Kon, objasnivši da su ljudi, dok je trajalo vanredno stanje, menjali svoje ponašanje, a da su najveći pritisak izdržali stariji od 65 godina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR