Glas Javnosti

PREDRAG KON OTKRIO DETALJE ZDRAVSTVENOG STANJA: ‘Još jedna operacija nije dobra ideja’

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dr Predrag Kon, epidemiolog otvorio je dušu za domaće medije, pa je javnost prvi put čula kako je strogi član Kriznog štaba prestao da puši 1997, i alkohol više ne pije, a do tada nije znao da ima i dijabetes tipa 2.

-Na insulinu sam, i vrlo brzo sam i operisan, imam četvorostruki bajpas i stentove. Od tih bajpasa, dva su se zapušila, ali nikakvu intervenciju nisam imao već 17 godina. Još 2012. su mi rekli da nije mudro da radim ikakvu novu, pa sada živim kompenzovano. Strogo vodim računa da ne uđem u preterano nerviranje, što nije lako- rekao je on.

Prema  njegovim rečima dan mu je vezan za terapiju.

-Imam  određeni ritam, prvenstveno ishrane. Najteže je izbeći slatko jer je potreba za time kod dijabetičara neuporedivo veća nego kod drugih ljudi, rekao je Kon za Kurir i dodao:

- Kada pogrešim, znam da će biti povišen šećer pa dva-tri dana vodim računa. Hoću da kažem, uvek se može. Znači rezervna snaga koja postoji kod svakog čoveka. Daje dodatnu snagu, to nije folirancija, nikad se nisam folirao kada je posao u pitanju i to znaju svi koji su radili sa mnom- rekao je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP