Glas Javnosti

Pre 22 godine su NATO BOMBE Aleksinac ZAVILE U CRNO! Poginulo je 11 osoba, više od 700 objekata je UNIŠTENO (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

NATO bombardovanje 1999. godine će svim Srbima ostati urezano u sećanju, ali današnji dan pre 22 godine je bio stravičan- čitava Srbija je zasipana bombama.

Najveće gubitke toga dana je pretrpeo grad Aleksinac, kada je u 20:22 bombardovan civilni deo grada. Poginulo je 11 osoba, a 50 je dobilo teže telesne povrede.

Uništeno je 700 stambenih objekata a znatno oštećena, pored ostalih i zgrada Doma zdravlja i Hitne pomoći.

Kasnije su na ovom mestu snimljeni strašnji prizori. Ljudi su u po dve torbe iz kuća iznosili sve što im je od doma ostalo.

Jedan stariji čovek je pokazivao pustoš koja je ostala od njegove kuće posle NATO bombe, a srceparajući snimak postoji i na Jutjubu. 

Foto: Printscreen/Youtube

Dragoljub Todorović na štakama i šipkama u nogama pokazao je gde mu je nekada bila kuća, koja više ne postoji. 

- Kuća mi je tu bila, sad je nema.  Kad je bomba bačena, ja sam pao, onesvešćen. Kuća mi je bila zapaljena kad sam se probio. Noga mi je visila - rekao je on pokazujući šipke na nozi.

- Supruga je bila unutra, jako je udarilo, i nije mogla ni da mi pomogne. Meni su obe noge smrskane u eksploziji - ponovio je on. 

Novinarima se obratila i jedna njegova sugrađanka koja je ostala bez doma:

- Verovala sam da smo prijatelji, a gledajte šta su nam uradili. Imam 65 godina, nemam gde, sad treba da razmišljam o kući? Važno mi je da su mi deca ostala živa, za mene je manje više bitno. - kzala je ona.

Prilog o tragediji u Aleksincu možete pogledati na videu ispod:

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR