Glas Javnosti

PRAVNA POBEDA MAJKE koja je OSLOBOĐENA ODGOVORNOSTI JER JE ODBILA DA VAKCINIŠE DETE! Nisu joj dali analize na KONTRAINDIKACIJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Majka koja je odbila da vakciniše dete po porođaju a protiv koje je zbog toga podneta prekršajna prijava po članu 85. stav 1. tačka 6. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, oslobođena je odgovornosti jer KBC Zvezdara nije priložila dokaze za svoje tvrdnje.

Majka je naime po prijavi KBC Zvezdara, Bolnice za akušerstvo i ginekologiju optužena da je odbila da njeno dete primi vakcinu protiv tuberkuloze i hepatitisa, što je ona negirala rekavši da nije odbila, već da je prethodno zahtevala da se utvrdi da li je njeno dete alergično na neke od elemenata koje sadrže te vakcine, a kako joj niko nije ukazao kako da izvrši te analize, ona je odbila da njeno dete primi vakcinu.

- Školski primer informisanosti, borbenosti, pripremljenosti , svedočenja na sudu i na kraju poentiranja - "OSLOBAĐA SE ODGOVORNOSTI" Svaka čast za ovu mamu!!! Sve zahteve koji su potrebni kako bi podsetili doktore na njihovu dužnost i zakonsku i humanu - da utvrde kontraindikacije pre nego vakcinišu dete, mogu se pronaći u ODELjKU BELEŠKE. Upravo ovaj zahtev je podnela i ova mama, a i mnoge druge i to im je kasnije pomoglo u odbrani.  Osim beležaka koje je sastavio, pravni tim Udruženja Pravo na izbor pruža pomoć roditeljima i besplatno brani roditelje na prekršajnom sudu. - stoji na fejsbuk stranici ovog udruženja.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR