Glas Javnosti

PRAVIMO I POZLAĆENE VERZIJE: Zastava oružje na tržištu SAD

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prvenstveni zadatak Zastava oružja je snabdevanje srpske vojske pešadijskim naoružanjem, dok se ostala proizvodnja u celosti izvozi na pet kontinenata. Možda u celoj namenskoj industriji najveći ugovor o izvozu sportskog i lovačkog oružja u Ameriku, vredan 225 mil USD, kažu u fabrici, uspešno se realizuje.

- To praktično znači stajanje Zastava oružja na noge, jer je obezbeđena u narednih pet godina puna uposlenost proizvodnih kapaciteta, sigurnost radnih mesta za 2.500 zaposlenih, kao i redovnost u isplatama zarada. Takođe, što se tiče naših kupaca, oni svoje proizvode plaćaju avansno i po vrlo visokim cenama - navodi Mladen Petković, direktor Zastava oružja koja je uspostavila strateško partnerstvo sa Zastava Arms USA.
Ljubitelji sportskog i lovačkog oružja u Americi najviše cene poluautomatsku pušku na sistemu kalašnjikova i lovačke mauzer puške koja se u najstarijoj i najznačajnijoj takvoj fabrici u jugoistočnoj Evropi proizvodi još od kraja 19. veka. Prošle godine uvezeno je 250 tona civilnog naoružanja, a ove godine očekuju da obore taj rekord, piše RTS.

- Naš cilj nije samo specifično prodaja nego i izgradnja celokupnog brenda Zastava i u tom sklopu smo ponudili i ručno gravirano lovačko naoružanje za ljubitelje Zastave i kolekcionare. Čak smo ponudili i pozlaćene verzije- ističe Ranko Ristić, direktor firme Zastava Arms USA.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR