Glas Javnosti

PRAJD I LITIJE U BEOGRADU: Počinje koncert na Tašmajdanu, policija sve drži pod kontrolom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Evroprajd šetnja, koja je počela ispred zgrade Ustavnog suda u centru Beograda, završena je oko 18.30 časova kod stadiona Tašmajdan, bez većih incidenata.

Policija je nekoliko hiljada učesnika šetnje usmerila kraćom putanjom kroz park Tašmajdan, umesto Bulevarom kralja Aleksandra i Beogradskom ulicom, kako je bilo najavljeno.

Istovremeno, od Hrama Svetog Save išla je litija, koju je policija zaustavila u Resavskoj ulici kako ne bi došlo do bliskog susreta.

Šetnja završena, počinje Evroprajd žurka

Do 18.30 Evroprajd šetnja je zavšrena, svi učesnici stigli su na stadion Tašmajdan, gde će se održati najavljeni koncerti Senide, Sare Jo...

Policija sve drži pod kontrolom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor beogradske policije Veselin Milić sve vreme su bili u epicentru dešavanja, a policija je situaciju tokom celog dana držala pod kontrolom. Bilo je nekoliko izdvojenih incidenata, a policija je uspela da spreči veće sukobe.

Puni se stadion Taš

Polako učesnici Evroprajda pune stadion Tašmajdan. Među okupljenima ima dosta stranaca i oni nose veliki broj zastava, vide se belgijska, grčka, švedska, finska, ukrajinska, kao i zastave EU i nekadašnje Jugoslavije. Prisutni su i predstavnici LGBT organizacija iz Osla, Tbilisija, Valete, Ciriha, Harkova i drugih evropskih gradova.

Pripadnici Prajda stižu na odredište

Oko 18 sati učesnici Evroprajda počeli su da stižu na konačno odredište - stadion Tašmajdan, gde će biti održan koncert. 

Prajd povorka u srcu Tašmajdana

Prajd povorka prošla je pored Crkve svetog Marka i u 17.50 našla se usred Tašmajdanskog parka. 

Pokušaj probijanja ograde kod Crkve svetog Marka

Grupa protivnika Evroprajda, okupljena ispred Crkve svetog Marka, pokušala je da probije ogradu. Međutim, polcija situaciju drži pod kontrolom.

I Žiofre na Evroprajdu

Ambasador EU u Srbiji Emanuel Žiofre je došao na Evroprajd i u objavi na tviteru konstatovao da je ponosan što je tuprenosi kurir.rsSKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR