Glas Javnosti

POŽURITE: Subotnji pazar samo do podne

Društvo
Autor: Глас јавности

Zbog produženja policijskog časa prodavnice u nedelju na rade

Kako je policijski čas produžen odlukom Vlade Srbije zbog suzbijanja korona virusa, na teritoriji cele zemlje, tokom vikenda trajaće od subote u 13.00 do ponedeljka u 5.00. Sve to vreme nema uopšte nema izlazaka građana iz svojih domova, osim u slučaju poslovnih obeveza, uz posebne dozvole.

Nijedan lanac većih marketa u nedelju neće raditi, budući da se i šoping za penzionere od 4.00 do 7.00 ujutru prebacuje na subotu u isto vreme. Još sutra svi sugrađani moći će da kupe potrebne namirnice kako bi bili snabdeveni za predstojeći vikend i to u periodu od 7.00 ili 8.00 ujutru do 12.00 sati.

Svi veći marketi u glavnom gradu, uglavnom su svoje radno vreme skratili do 12.00 sati, dok su u nedelju potpuno zatvoreni.

Takođe, različiti objekti, kao što su pekare, restorani brze hrane, piljarnice, ili pak apoteke, takođe će u subotu raditi po skraćenom radnom vremenu do 12.00 sati, dok će neki biti potpuno zatvoreni tokom vikenda.

U nedelju će iz svojih domova, moći da izaću jedino zaposleni u ustanovama koje svoj rad nisu obustavile tokom vandrednog stanja, ali takođe sa posebnim dozvolama za izlazak iz kuće za vreme policijskog časa zbog poslovnih obaveza.

Vlada Srbije, naložila je zatvaranje svih zelenih tržnica u celoj zemlji, te tako one ne rade ni u Beogradu. JKP "Gradske pijace" će narednih dana organizovati povezivanje poljoprivrednih proizvođača i Beograđana kako bi se vršila dostava na kućnu adresu.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR