Glas Javnosti

POZNATO KADA POČINJE UKLANJANJE STAROG SAVSKOG MOSTA: Šapić najavio i kopanje tunela

Društvo
Autor: Glas javnosti/blic

U toku je izrada tehničke dokumentacije, kao i rešavanje preostalih imovinsko-pravnih odnosa

"Stari savski most bi trebalo da u junu bude uklonjen i od tada imamo dve godine da se uradi novi most, a istovremeno će se kopati tunel. Trebalo bi da tunel bude do pola gotov kada bude urađen most, a novobeogradska petlja će biti cela završena u te dve godine".

To je sinoć najavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i otkrio da na leto kreće projekat izgradnje novog savskog mosta, tunela kod Ekonomskog fakulteta i petlje na Novom Beogradu.

- Rešiće se usko grlo oko Ušća, povezaće se bulevar i ulaziće se na novi most. On će imati četiri trake, traku za tramvaje i biciklističke staze, a onda će se sa mosta ulaziti u tunel koji će izlaziti kod policijske stanice u Bulevaru despota Stefana - kazao je Šapić, gostujući na UNA TV.

On je istakao da postoji idejni projekat, ali da generalni projekat tunela još uvek nije gotov. 

- Kako je planirano, već u junu se skida ovaj stari Savski most i od tog momenta imamo dve godine da se napravi novi, a ja očekujem da ćemo u međuvremenu završiti i generalni projekat tunela i početi da kopamo sa jedne strane i u najmanju ruku barem biti na pola jer je sada tu generalno i eksproprijacija problem - naveo je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na UNA TV.

Kako je dodao, mnogo ljudi živi sa ove strane Ekonomskog fakulteta i sa druge strane Despota Stefana

- Ali očekujem da u momentu kada završimo novi savski most da će tunel biti barem na pola, što je zaista fantastična stvar. Dok će ovaj drugi deo na Novom Beogradu biti potpuno završen - rekao je Šapić.

A, kako su "Večernje novosti" pisale pre nekoliko dana, rušenje starih zgrada nekadašnjeg auto-servisa "Rade Končar" u blizini Starog sajmišta uveliko traje, a na njihovom mestu biće izgrađene moderne saobraćajnice koje će činiti buduću vezu novog savskog mosta i Bulevara Nikole Tesle.

U toku je izrada tehničke dokumentacije, kao i rešavanje preostalih imovinsko-pravnih odnosa.

- Takođe, informacije koje ja imam, ukoliko most krenemo da uklanjamo u junu mesecu, nakon dve godine bi trebao most da primi prve automobile, ali najbolje je da sačekamo odgovor onih koji se detaljno bave ovim projektom - istako je na UNA Tv gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR