Glas Javnosti

Poznati detalji smrti srpske reprezentativke koja je preminula posle porođaja: Lekar Bobani nije ustanovio bolest na vreme

Društvo
Autor: Glas javnosti

Naša zlatna olimpijka Bobana Veličković preminula je dvadeset dana nakon porođaja, usled komplikacija. Bobana se porodila u Zaječaru i imala je eklampsiju, bolest koju uzrokuje povišeni pritisak, koja joj je otkrivena u drugoj polovini trudnoće.

Takve trudnoće se tretiraju vrlo pažljivo jer komplikacije koje izaziva eklampsija mogu biti vrlo opasne i nažalost fatalne. Veličković je pet dana ostala u bolnici u Zaječaru, gde se stanje pogoršavalo i odatle je prebačena u Beograd.

Dobila je izliv krvi u mozgu koji izaziva eklampsija, kada ne protekne sve kako treba sa analizama i praćenjem. Do hitnog prebacivanja u Beograd, Bobana je već bila u komi, a smeštena je u Kliničkom centru na odeljenju neurologije.

Bobana je ima sedam dana imala je preeklampsiju, ali doktor to nije ustanovio…

Bila je u teškom stanju i lekari nisu uspeli da je spasu. Beba je prema do sada dostupnim informacijama dobro, a srpska sportska zajednica je ostala zavijena u crno. Da podsetimo, Bobana je srpska reprezentativka u streljaštvu, a sa reprezentacijom naše zemlje osvojila je više evropskih medalja.

Legendarna reprezentativka u streljaštvu Jasna Šekarić oprostila se od tragično preminule Bobane Momčilović Veličković, kojoj je bila trener.

 “U ovim trenucima reči deluju previše jednostavno da bih iskazala šta si mi značila… Bez tebe ništa više neće biti isto… Tuga je prevelika… Počivaj u miru, draga moja Bobo”, napisala je Šekarić na Instagramu.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR