Glas Javnosti

POZIV NA KRSNI HOD PORODIČNOG SABRANJA: 'Za blagostanje i zaštitu porodice i dece'

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Savez pravoslavnih žena sa bogoljubljivom i rodoljubljivom braćom i sestrama, organizuju “Krsni hod porodičnog sabranja” u okviru nedelje “Porodičnog jedinstva” na praznik Krstovdan u nedelju 27.09.2020. godine u 17:30.

Krsni hod porodičnog sabranja kreće od Saborne crkve Svetog arhanđela Mihaila kod Patrijaršije oko 17:30 časova i kretaće se do Hrama Svetog Save.

Pozivaju se svi porodični ljudi, udruženja roditelja, rodoljubive organizacije sa uzmu učešće u Krsnom hodu porodičnog sabranja.

Foto: Glas javnosti

-Porodicu smatram osnovom ljudske zajednice i nezamenljivom za duhovni razvoj čoveka. U porodici se čuva vera predaka, drži se do osnovnih duhovnih vrednosti, koje nas vode kroz život; porodica je izvor ljubavi, u njoj se učimo dužnosti, žrtvovanju, zajedničkom podnošenju nevolja, kao i podeli radosti. Porodica nam stvara osećanje da smo zajedno u svemu i kad odemo iz svojih kuća, kuda nas život vodi. Porodica je naša „mala Crkva“. Njenih svetinja i običaja ko se drži, taj ne može zalutati u ovom otuđenom, ispražnjenom, posuvraćenom svetu- reči su patrijarha Pavla.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR