Glas Javnosti
posta

VELIKI POŽAR KOD PIBOJA, scene kao pred APOKALIPSU, DIMNA ZAVESA prekrila celu ŠUMU! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veliki požari koji su zahvatili Jugozapadnu Srbiju prete da unište hektare šume, a snimci sa lica mesta pokazuju veliki oblak dima koji se nadvio nad padinom. Vatrogasci na terenu i požrtvovani radnici Srbijašuma nadljudskim naporima pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju!

Posledica dva požara na teritoriji Priboja i Nove Varoši osetile su se i u regionu planine Zlatibor gde se oseća dim i garež.

Vatrogasne ekipe iz Priboja, Prijepolja, Užica već treći dan se bore sa vatrom na planini Crni vrh na pribojskoj teritoriji, koja se nadovezuje na Zlatibor sa druge strane reke Uvac.

Istovremeno gori i na području Rutoši, sela kod Nove Varoši, takođe borova šuma.

Vatrogasci ulažu velike napore da suzbiju vatru, ali problem im predstavljaju veliki slojevi borovih iglica i granja koje se prividno ugase, a onda iz njih ponovo bukne vatra, prenose mediji.

Osim toga teren je teško prohodan a temperatura vazduha ne pada.

- Na terenu je situacija gotovo nemoguća, zaposleni u preduzeću Srbijašume angažovani su u punom kapacitetu na gašenju požara na svim zahvaćenim područjima. Situacija na terenu nije nimalo laka, a temperatura vazduha se ne spušta tokom čitavog dana - kažu iz preduzeća Srbijašume čiji se zaposleni lavovski bore da sačuvaju borove šume koje gore na Jugozapadu zemlje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR